IJslandse kerstcake

    IJslandse kerstcake

    34keer bewaard
    1uur10min


    62 personen hebben dit gemaakt

    Deze lekkere taart heeft een citroen-kardemomsmaak en is gevuld met rozijnen. U zult hem vast en zeker niet alleen voor Kerstmis willen maken!

    Ingrediënten
    Porties: 15 

    • 200 gr suiker
    • 175 gr boter
    • 2 eieren
    • 300 gr witte bloem
    • 2 theelepels bakpoeder
    • 175 ml melk
    • 75 gr rozijnen
    • 1/2 theelepel citroenextract
    • 1/2 theelepel gemalen kardemom

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4. Een cakevorm van 28 cm invetten.
    2. Boter en suiker licht en luchtig opkloppen. Eieren 1 voor 1 toevoegen en elke keer goed mixen. Melk, citroenextract en kardemom toevoegen en bloem en bakpoeder erdoor roeren.
    3. Een beetje bloem over de rozijnen zeven en deze vervolgens door het beslag scheppen; Schenk het beslag in de ingevette bakvorm en bak vervolgens 55-60 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (3)

    Matahari1966
    4

    heerlijk, ik heb 'm nu uitgeprobeert, maar ga de cake vaker maken! - 28 nov 2011

    2

    Lekker en niet moeilijk. Kinderen zijn er dol op. - 28 nov 2012

    0

    al de tweede maal gemaakt, ik krijg bijna de kans niet om de cake zelf te proeven, zo vlug is hij uit de kast verdwenen!!!! - 04 mei 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren