Perzik galette

    Perzik galette

    Voeg toe aan favorieten!
    2uur


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een galette is makkelijker te maken dan een taart, dit deegrecept werkt altijd voor mij. Je kunt allerlei soorten fruit gebruiken, ik heb ook wel eens een combinatie van pruimen en appel gedaan, of perziken in combinatie met bessen.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 2 galettes

    • 300 gr bloem
    • 2 eetlepels suiker
    • 2 snufjes zout
    • 225 gr koude boter, in stukjes
    • 120 ml koud water
    • 750 gr perziken, geschild, pit verwijderd en in plakjes
    • 1 theelepel vanille extract
    • 4 eetlepels suiker
    • 2 eetlepels bloem
    • 30 gr amandelspijs
    • 2 eetlepels slagroom

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 30min  ›  Extra tijd: 1uur  ›  Klaar in:2uur 

    1. Meng 300 gr bloem, 2 eetlepels suiker en 2 snufjes zout in een keukenmachine. Voeg de boter toe en pureer kort in een paar pulseerbewegingen tot het mengsel kruimelig is. Voeg het koude water toe en pureer nog even kort. Voeg meer water toe indien nodig, steeds 1 eetlepel per keer, tot het mengsel een samenhangend zacht deeg vormt. Vorm er een bal van en wikkel in plastic huishoudfolie. Leg 1 uur in de koelkast.
    2. Meng de perziken in een kom met vanille extract en de resterende suiker en meng er dan voorzichtig 2 eetlepels bloem door, zodat de perziken zijn bedekt.
    3. Verwarm de oven voor op 220 graden C. Vet een bakplaat in of bekleed met bakpapier.
    4. Rol de helft van het deeg uit op een met bloem bestoven oppervlak tot een cirkel van ongeveer 3 mm dik. Verspreid de helft van de spijs in een kleinere cirkel in het midden. Leg hier de helft van de perziken bovenop. Vouw de buitenste rand deeg over de vulling als een accordeon, ongeveer 5-7 cm, zodat het midden nog open blijft. Leg op de bakplaat en bestrijk het deeg met wat slagroom. Herhaal met de resterende ingrediënten.
    5. Bak de galettes in 30 minuten goudbruin.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren