Pittig roerbakgerecht van rundvlees en groenten

    Pittig roerbakgerecht van rundvlees en groenten

    4keer bewaard
    25min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Rundvleesreepjes, rode paprika, paksoi en lente-ui worden snel gebakken in een wok en dan gemengd met een heerlijke pittige saus van verse pepers, gember, knoflook en limoensap.

    Ita Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • Voor de saus
    • 1 stukje (2 cm) verse gember, geschild
    • 1 grote teen knoflook, gepeld
    • 1 rode peper
    • 1 theelepel hot chilisaus
    • 1½ eetlepel suiker
    • 1½ limoen, uitgeperst
    • 1½ eetlepel vissaus
    • Voor het roerbakken
    • 375 gr rijstnoedels
    • 1 eetlepel sesamolie, im in te bakken
    • 350 gr rundvleesreepjes
    • 1 rode paprika, dun gesneden
    • 200 gr paksoi, in stukjes
    • 6 lente-uitjes, fijngehakt
    • verse koriander
    • gehakte pinda's (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:25min 

    1. Voor de saus: hak de gember, knoflook en chilipeper fijn. Voeg de hot chilisaus, suiker, limoensap en vissaus toe. Zet apart
    2. Breng een pan water aan de kook en laat de noedels hierin 5 minuten koken. Giet af en laat uitlekken.
    3. Verhit 1 eetlepel sesamolie in een wok op hoog vuur. Roerbak de rundvleesreepjes 1-2 minuten, voeg dan de paprika toe. Roerbak 1 minuut mee en voeg dan de paksoi en lente-ui toe. Roerbak nog een paar minuten door en voeg dan de noedels en saus toe. Roer goed door en serveer.
    4. Garneer met fijngehakte koriander en/of wat pinda's.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren