Geroosterde bloemkool

    Geroosterde bloemkool

    2keer bewaard
    30min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Ik ben dol op geroosterde bloemkool, want het maakt de smaak zoveel intenser dan als je het gewoon kookt. Ik experimenteer graag met smaken en deze combinatie van bloemkool en een mediterraan geïnspireerd mengsel van walnoten, rozijnen, sinaasappelrasp, oregano en knoflook is echt fenomenaal!

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 1 kleine bloemkool, in roosjes
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 1 teentje knoflook, in plakjes
    • 1 sjalot, in plakjes
    • zout en zwarte peper, naar smaak
    • 3 eetlepels paneermeel (met kruiden)
    • 2 eetlepels gehakte walnoten
    • 50 gr rozijnen
    • 1 theelepel gedroogde oregano
    • 2 theelepels rasp van de schil van een sinaasappel
    • 1 theelepel olijfolie
    • snufje rode chilivlokken
    • 1 eetlepel sinaasappelsap
    • 50 gr feta kaas, verkruimeld (optioneel)
    • 2 eetlepels fijngehakte verse peterselie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verwarm de oven voor op 220°C.
    2. Meng de bloemkoolroosjes met 2 eetlepels olijfolie, knoflook, sjalot, zout en peper. Rooster 10 minuten in de voorverwarmde oven.
    3. Meng ondertussen paneermeel, walnoten, rozijnen, oregano, sinaasappelrasp, 1 theelepel olijfolie en de chilivlokken.
    4. Haal de bloemkool uit de oven en bedek met het paneermeelmengsel. Roer om. Zet weer in de oven en rooster nog eens 10 minuten, tot de bloemkool gaar is en mooi bruin geworden.
    5. Besprenkel de bloemkool dan met sinaasappelsap, feta en peterselie. Serveer direct, of op kamertemperatuur.

    Veganistisch

    Maak dit recept veganistisch door de feta weg te laten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren