Hartig broodje

    Hartig broodje

    1keer bewaard
    25min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Heerlijk, goed smakend en super gemakkelijk te maken broodje voor thuis en/of onderweg. Door de aloude en overbekende combinatie van knoflook, olijfolie en hartige ingrediënten is dit broodje altijd weer een succes. Ik heb het recept lang geleden gevonden tussen allemaal knoflookrecepten en sindsdien al vele malen gemaakt zonder dat de smaak begint te vervelen, ook volgens de reacties van vrienden....wanneer we weer op weg gaan wordt er zelfs gevraagd of ik die lekkere broodjes wil maken....zegt genoeg?!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 grote knapperige broodjes (Italiaanse bol, ciabatta maar een gewone bol kan ook)
    • 4-8 teentjes knoflook doormidden gesneden
    • olijfolie extra vierge om de broodjes rijkelijk mee te besprenkelen
    • 2-3 rijpe tomaten een beetje verpulpt of in dunne plakjes
    • mespuntje oregano
    • 8-12 plakken parmaham of prosciutto
    • 8-12 plakken manchego of een andere milde witte kaas (edammer, brie, fontina)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:25min 

    1. Snijd en scheur de broodjes doormidden en rooster (de binnenkant voornamelijk) ze licht.
    2. Wrijf knoflook over de geroosterde kant van het brood - de grove kantjes door het scheuren zijn enigszins scherp en dienen als rasp. Als er knoflook over is: fijn hakken en over de broodjes verdelen.
    3. Besprenkel de broodjes met de knoflook besmeerd met olijfolie, smeer er de tomaten op en bestrooi ze met oregano.
    4. Leg er lagen ham en kaas op.
    5. Klap de broodjes dicht en warm ze weer op, bijvoorbeeld in een pan met iets zwaars erop zodat de broodjes tijdens het opwarmen iets of wat worden platgedrukt
    6. Serveer de broodjes met wat olijven ernaast of, als u ze wenst mee te nemen voor onderweg, laat de broodjes iets of wat afkoelen en pak ze in in aluminiumfolie. Zo worden ze iets zachter maar de smaak die blijft.
    7. Smakelijk!!

    Tip

    Ik leg er ook wel chesterkaas tussen (voorverpakte plakjes in pakje)

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren