Pompoencheesecake

    Pompoencheesecake

    12keer bewaard
    1uur10min


    408 personen hebben dit gemaakt

    In eerste instantie lijkt de lijst ingrediënten lang, maar deze cheesecake is echt de moeite waard. Blikjes met 100% pompoenpuree kunt u in delicatessenwinkels kopen. U kunt ook uw eigen pompoenpuree maken via het recept van deze website.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • Taartbodem
    • 75 gr Digestive biscuit, verkruimeld
    • 50 gr gemalen pecannoten
    • 2 eetlepels suiker
    • 2 eetlepels lichtbruine basterdsuiker
    • 75 gr boter
    • Cheesecake
    • 150 gr suiker
    • 175 gr verse, of pompoenpuree uit blik
    • 3 eierdooiers
    • 1 1/2 theelepel kaneelpoeder
    • 1/2 theelepel gemalen foelie
    • 1/2 theelepel gemberpoeder
    • 1/4 theelepel zout
    • 3 pakjes (200 gr) roomkaas
    • 6 eetlepels suiker
    • 1 ei
    • 1 eierdooier
    • 2 eetlepels slagroom
    • 1 eetlepel maïzena
    • 1/2 theelepel vanille-extract
    • 1/2 theelepel citroen-extract

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 55min  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4.
    2. Verkruimelde Digestives, gemalen pecannoten, 2 eetlepels suiker, 2 eetlepels basterdsuiker en de gesmolten boter goed mengen. Over de bodem van een springvorm van 23 cm verdelen en stevig aandrukken.
    3. 150 gr suiker, pompoenpuree, 3 eierdooiers, kaneel, foelie, gember en zout in een middelgrote kom goed vermengen. Apart zetten.
    4. Roomkaas licht en luchtig opkloppen. Geleidelijk 6 eetlepels suiker toevoegen en goed mengen. Een heel ei, de resterende dooier en dikke room toevoegen en goed kloppen. Maïzena en vanille toevoegen en tot een glad beslag roeren. Pompoenpuree toevoegen en goed mengen. Schenk de vulling in de ingevette bakvorm.
    5. 50-55 minuten in de voorverwarmde oven bakken. Niet te gaar laten worden. Het midden mag zacht blijven, dat wordt na afkoelen stevig. Laat de cheesecake op een rooster afkoelen en zet hem vervolgens in de koelkast.

    Pompoenpuree

    Je kunt pompoenpuree in blik vaak bij delicatessewinkels kopen, of gewoon zelf vers maken met dit recept!

    Tips voor een perfecte cheesecake

    Wil je meer tips voor het bakken van cheesecake? Bekijk ons artikel: Zo bak je de perfecte cheesecake!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren