Spruitjessalade

    Spruitjessalade

    Voeg toe aan favorieten!
    15min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Dit is een groene salade van heel fijngesneden rauwe spruitjes, samen met mozzarella, geroosterde amandelen, gedroogde kersen en een dressing van olijfolie, azijn, mosterd en honing. Een knapperig alternatief voor gewone sla!

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 2 eetlepels amandelschaafsel
    • 150 gr spruitjes, heel fijn gesneden (of geschaafd)
    • 200 gr mozzarella kaas
    • 1 etlepel extra vergine olijfolie
    • 1 eetlepel sinaasappelazijn (of een andere fruitazijn)
    • 1 theelepel Dijonmosterd
    • 1/8 theelepel honing
    • zout en peper, naar smaak
    • 2 eetlepels gedroogde kersen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Klaar in:15min 

    1. Doe de amandelen in een koekenpan op middelhoog tot hoog vuur en roer ze om. Haal van het vuur en doe ze in een kommetje, zodra ze goudbruin zijn.
    2. Snij de spruitjes eerst door de helft en snij (of schaaf) ze dan heel dun. Doe de spruitjes in een schaal.
    3. Scheur de mozzarella in kleinere stukjes en voeg die toe aan de schaal.
    4. Meng olijfolie, azijn, mosterd en honing. Ik schud het vaak in een klein afsluitbaar bakje. Schenk de dressing over de salade en meng door. Breng op smaak met zout en peper.
    5. Bestrooi de salade met amandelschaafsel en de gedroogde kersen (cranberry's zijn ook erg lekker). Serveer. Eet smakelijk.

    Tip

    Ik neem dit vaak als lunch mee naar mijn werk. Ik bewaar de spruitjes en mozzarella in een bakje, de dressing in een ander bakje, en de amandelen en kersen in weer een ander bakje. Als ik klaar ben voor de lunch, meng ik alles door elkaar.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren