Gele linzensoep

    Gele linzensoep

    1keer bewaard
    40min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Mijn favoriete restaurant serveert een smakelijke en felgekleurde linzensoep met citroen. Ik heb geprobeerd de soep na te maken en dit recept komt aardig in de buurt! Je kunt ook rode linzen gebruiken voor dit recept.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 3 eetlepels olijfolie
    • 1 ui, fijngehakt
    • 225 gr gele linzen, afgespoeld
    • 900 ml kippenbouillon
    • 1 laurierblad
    • 1/2 theelepel gemalen komijn
    • sap van 2 citroenen
    • zout en peper, naar smaak
    • 2 eetlepels gehakte verse peterselie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verhit de olijfolie in een grote soeppan of snelkookpan. Voeg de ui toe en roerbak tot het zacht is, ongeveer 3 minuten. Voeg de linzen toe, roerbak een minuut mee. Schenk de kippenbouillon erover en voeg laurierblad en komijn toe.
    2. In een gewone soeppan: Breng aan de kook, met de deksel op de pan, zet het vuur dan lager en laat ongeveer 25 minuten sudderen, tot de linzen gaar zijn. In de snelkookpan: doe de deksel op de snelkookpan en maak dicht. Zet op hoog vuur tot er stoom vrijkomt. Zet dan op middelhoog vuur; laat nog 10 minuten koken. Haal van het vuur. Laat de stoom ontsnappen en haal dan de deksel van de pan.
    3. Verwijder het laurierblad. Voeg dan citroensap toe en de kruiden. Pureer (of laat het zo) tot een gladde soep met een staafmixer. Roer de peterselie erdoor en serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren