Roerei met feta

    Roerei met feta

    1keer bewaard
    10min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Ik vind feta heerlijk smaken bij eieren, dus maak ik deze roereieren met feta heel vaak! Je kunt ook nog gehakte verse kruiden toevoegen als je wilt, bijvoorbeeld dille, munt of peterselie.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 2 theelepels olijfolie
    • 4 eieren
    • 75 gr feta kaas
    • zout en peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 3min  ›  Bereiding: 7min  ›  Klaar in:10min 

    1. Verhit de olijfolie in een koekenpan (20 cm doorsnee) op middel-laag vuur.
    2. Klop de eieren ondertussen met een garde. Verkruimel de feta en voeg toe aan het ei. Breng op smaak met zout en peper.
    3. Als de pan heet is, voeg dan het eimengsel toe. Begin met roeren, duw het ei door de pan. Omdat het vuur laag staat, zal dit ongeveer 5 minuten duren. Het geheim van perfecte roereieren is 'laag vuur en langzaam roeren', dus wees geduldig!
    4. Zodra je de bodem van de pan begint te zien tussen de eieren door, ben je er bijna. De eieren zullen nog steeds deels vloeibaar zijn, dus blijf roeren.
    5. Als de eieren niet meer de bodem van de pan bedekken terwijl je roert, haal dan de pan van het vuur. Je roerei is klaar! Serveer met nog wat versgemalen zwarte peper.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren