Cake met blauwe bessen en citroen

    Cake met blauwe bessen en citroen

    1keer bewaard
    1uur10min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een bijzonder lekkere taart met twee lagen cake vol met blauwe bessen en een vleugje citroen, en een glazuurlaag van roomkaas. Deze cake is niet zo zoet en ideaal voor feestjes, verjaardagen of bijvoorbeeld moederdag.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • Voor de cake
    • 400 gr suiker
    • 225 gr boter, op kamertemperatuur
    • 4 grote eieren
    • rasp van 1 citroen
    • 1 eetlepel citroensap
    • 1 theelepel vanille extract
    • 280 gr bloem
    • ½ theelepel zout
    • 90 gr maizena
    • 1 eetlepel bakpoeder
    • 250 ml karnemelk
    • 450 gr verse blauwe bessen
    • 2 eetlepels bloem
    • Voor de roomkaasglazuur
    • 250 gr roomkaas
    • 110 gr boter, op kamertemperatuur
    • 1 theelepel vanille extract
    • 360 gr poedersuiker
    • verse blauwe bessen, ter garnering

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur10min 

      Voor de cake:

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet 2 ronde cakevormen (23 cm) in en bekleed met bakpapier (of bestrooi met bloem).
    2. Klop de suiker en de boter in een grote mengkom tot een dik en romig mengsel. klop de eieren een voor een toe en mix steeds goed door. Voeg de citroenrasp, -sap en vanille extract toe en mix goed door.
    3. Meng in een andere kom de bloem, zout, maizena en bakpoeder. Zeef dit mengsel 5 keer (dit lijkt overdreven, maar hierdoor wordt de cake erg luchtig).
    4. Voeg een derde van het meel toe aan het botermengsel en mix, voeg dan ook een derde van de karnemelk toe. Herhaal dit tot al het meel en de karnemelk is opgenomen in het beslag.
    5. Meng de blauwe bessen met 2 eetlepels bloem om te voorkomen dat ze straks naar de bodem zakken. Schep ze door het beslag.
    6. Verdeel het beslag over de twee cakevormen en strijk de bovenkant glad.
    7. Bak de cakes 35-40 minuten in de voorverwarmde oven, tot een prikker in het midden van de cakes gestoken er schoon uitkomt. Haal uit de oven en zet op een rooster om af te koelen. Verwijder de vorm zodra de cakes helemaal zijn afgekoeld.
    8. Voor het glazuur:

    9. Mix roomkaas, boter, vanille en suiker in een kom tot het goed gemengd is. Het glazuur moet stevig genoeg zijn om te kunnen smeren, dus bewaar in de koelkast tot je de juiste consistentie hebt bereikt.
    10. Als de cakes helemaal zijn afgekoeld leg je er eentje op een serveerschaal. Besmeer met ongeveer 3-4 eetlepels glazuur en leg dan de tweede cake erbovenop. Smeer nu de hele taart in met glazuur, maak eventueel een patroontje in het glazuur. Garneer met blauwe bessen. Snij aan en serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren