Cheesecake met rode bessen

    Cheesecake met rode bessen

    1keer bewaard
    3uur25min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Een lichtere/gezondere versie van cheesecake gemaakt met geitenkaas en geitenyoghurt, perfect voor als je een koemelkallergie hebt. Als je geen allergieën hebt, kun je ook gewoon Griekse yoghurt en roomkaas gebruiken.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 60 gr boter
    • 225 gr Lotus koffieleutjes®, of digestive koekjes, verkruimeld
    • 170 ml kokend water
    • 1 eetlepel gelatinepoeder
    • 100 gr poedersuiker
    • 300 gr zachte geitenkaas (of roomkaas)
    • 250 gr geiten- of schapenyoghurt (of Griekse yoghurt)
    • 1 theelepel vanille extract
    • 340 gr rode bessen, zonder steeltjes
    • extra rode bessen, om te garneren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Extra tijd: 3uur in de koelkast  ›  Klaar in:3uur25min 

    1. Smelt de boter in de magnetron. Voeg de verkruimelde koekjes toe en meng goed door. Druk op de bodem van een springvorm van 23 cm doorsnee. Zet in de koelkast of vriezer, terwijl je de vulling maakt.
    2. Meng kokend water uit de warterkoker met de gelatine en poedersuiker. Mix goed door tot de gelatine helemaal is opgelost. Zet opzij.
    3. Meng yoghurt, geitenkaas en vanille in een grote kom. Mix goed door en voeg dan het gelatinemengsel toe, mix. Schep voorzichtig de rode bessen door het mengsel.
    4. Schenk het mengsel over de koekjesbodem en zet de taart dan minimaal 3 uur in de koelkast (of een nacht) om op te stijven. Garneer de bovenkant vlak voor serveren met wat rode bessen.

    Tips voor een perfecte cheesecake

    Wil je meer tips voor het bakken van cheesecake? Bekijk ons artikel: Zo bak je de perfecte cheesecake!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren