Overheerlijke mokkataart

    Overheerlijke mokkataart

    12keer bewaard
    1uur5min


    27 personen hebben dit gemaakt

    Een taart voor liefhebbers van koffie en chocolade!

    Ingrediënten
    Porties: 14 

    • 115 gr boter
    • 175 gr pure chocolade
    • 150 gr suiker
    • 150 gr fijn gemalen walnoten
    • 2 eetlepels bloem
    • 3 eetlepels Tia Maria
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 3 eieren
    • Glazuur
    • 50 gr pure chocolade, gesmolten
    • 2 eetlepels Tia Maria
    • poedersuiker ter garnering

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. De oven voorverwarmen op 160°C/gasstand 3.
    2. In een sauspan op middelhoog vuur boter en 175 gr pure chocolade smelten en roeren tot het geheel goed vermengd is. Van het vuur halen en laten afkoelen.
    3. In een grote kom eieren en suiker in ong. 3 minuten tot een dikke, citroenkleurige massa kloppen. Gemalen walnoot en bloem vermengen en geleidelijk door het eiermengsel roeren.
    4. 3 eetlepels Tia Maria en vanille door de chocolademix mengen en vervolgens het geheel goed vermengen met het beslag. Schenk het beslag in een taartvorm van 23 cm.
    5. 35-45 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot de bovenkant stevig is. De taart even in de bakvorm laten afkoelen, vervolgens eruit halen en op een rooster volledig laten afkoelen.
    6. De bovenkant bestrooien met poedersuiker. 50 gr gesmolten chocolade en 2 eetlepels Tia Maria vermengen en over de taart druppelen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren