Courgetti (pasta van courgette)

    Courgetti (pasta van courgette)

    11keer bewaard
    11min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Zelfgemaakte spaghetti, maar dan van courgette! Glutenvrij, paleo, veganistisch en een heerlijke basis voor allerlei pastasauzen. Gebruik een julienne snijder om de dunne lange strips te maken van de courgette.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 4 middelgrote courgettes
    • 2 eetlepels olijfolie
    • zout en peper, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 1min  ›  Klaar in:11min 

    1. Snij de uiteinden van de courgette en snij er dan 'spaghetti' van, met behulp van een julienne snijder. Snij tot het begin van de binnenste zaadjes, dat deel is te slap om er julienne reepjes van te maken en kun je weggooien (of voor iets anders gebruiken).
    2. Verhit olijfolie in een wok op hoog vuur. Voeg de courgetteslierten toe als de olie heet is. Roerbak 1 tot 2 minuten, tot de courgette net gaar is en helemaal warm. Schep meteen op een bord en serveer met een saus naar keuze.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    PaulienScholten
    1

    Smaak is geweldig, gauw vol gevoel en nog gezond ook! - 09 jan 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren