Griekse farro salade

    Griekse farro salade

    1keer bewaard
    40min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Farro is een stevige tarwekorrel die goed combineert met de ingrediënten voor een Griekse salade. Lekker voor bij de barbecue, als picknicksalade of als lunch. Je kunt ook spelt of tarly gebruiken in plaats van farro.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 200 gr farro
    • 750 ml water
    • 2 tomaten, in blokjes
    • 1/2 komkommer, in blokjes
    • 1/2 kleine ui, in stukjes
    • 1 kleine groene paprika, in blokjes
    • 2 eetlepels gehakte verse munt
    • 1 eetlepel gehakte verse peterselie
    • 1 theelepel gedroogde oregano
    • zout en peper, naar smaak
    • 3 eetlepels olijfolie
    • 100 gr feta, verkruimeld

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Meng de farro en het water in een pan. Breng aan de kook en laat zachtjes koken, tot de farro gaar is, na ongeveer 30 minuten. Giet af, laat goed uitlekken en laat iets afkoelen.
    2. Meng ondertussen de groenten en de kruiden. Bestrooi met zout en peper en laat intrekken terwijl de farro kookt.
    3. Meng de afgekoelde farro, salade en olijfolie. Meng goed door. Verkuimel de feta over de salade.
    4. Serveer direct of bewaar in de koelkast tot gebruik.

    Tip

    Ik kook de farro in mijn rijstkoker. Meng de farro met het water, zet de rijstkoker aan en wacht tot het klaar is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren