Frittata met halloumi en courgette

    Frittata met halloumi en courgette

    3keer bewaard
    22min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een smakelijke combinatie van courgette en verse kruiden gaat ontzettend goed samen met zoutige halloumi kaas in deze makkelijke frittata. Om de frittata voor 4 personen te maken, verdubbel je gewoon de ingrediënten en gebruik je een grotere pan.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 1 eetlepel olijfolie
    • 1 grote courgette, geraspt en uitgeknepen
    • zout en versgemalen zwarte peper, naar smaak
    • 1 eetlepel gehakte verse munt
    • 1 eetlepel gehakte verse dille
    • 4 grote eieren, losgeklopt
    • 100 gr halloumi kaas, in plakken

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 12min  ›  Klaar in:22min 

    1. Verhit olijfolie in een ovenvaste koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de courgette toe en een snufje zout en bak tot ze zacht zijn, voeg dan de gehakte munt en dille toe en bak 1 minuut mee.
    2. Breng de losgeklopte eieren op smaak met zout en peper en schenk dan in de koekenpan bij de courgette. Roer een beetje, laat dan bakken totdat de bodem van de frittata stevig is. Haal een spatel langs de randen zodat deze niet aanbakken.
    3. Als de frittata aan de randen stevig begint te worden, leg je de plakken halloumi erop. Zet de pan onder de grill van de oven, ongeveer 5-10 minuten, tot de frittata stevig is en de kaas iets gebruind. Serveer direct, of op kamertemperatuur.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren