Linzen-tomatensoep met sinaasappel

    Linzen-tomatensoep met sinaasappel

    4keer bewaard
    30min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een snelle, smakelijke en vullende soep gemaakt van rode linzen, tomaten en sinaasappelpartjes. Perfect voor als een boost vitamine C nodig hebt in de koudere maanden! Het is lekker als een chunky soep, maar je kunt de soep ook pureren als je wilt. Garneer met wat fijngehakte verse munt.

    Ita Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 eetlepel olijfolie
    • 1 eetlepel boter
    • 1 kleine ui, fijngehakt
    • 1 teentje knoflook, fijngeperst
    • 1 grote sinaasappel, schil geraspt en vruchtvlees in partjes
    • 75 gr rode linzen
    • 1 (400 gr) blikje tomatenblokjes
    • 450 ml groente- of kippenbouillon
    • zout en peper, naar smaak
    • gehakte verse munt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verhit de olijfolie en de boter in een soeppan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak 5-7 minuten, tot ze goudkleurig zijn.
    2. Voeg de uitgeperste knoflook, sinaasappelrasp en -partjes (en eventueel sap) toe.
    3. Voeg de rode linzen, tomatenblokjes en bouillon toe. Breng aan de kook; zet het vuur lager en laat 15-20 minuten zachtjes koken tot de linzen gaar zijn.
    4. Breng op smaak met peper en zout. Serveer zo, of pureer tot een gladde soep. Garneer met gehakte verse munt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren