Bananenbrood (zonder vet)

    Bananenbrood (zonder vet)

    5keer bewaard
    1uur15min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Een gezondere versie van bananenbrood, waar helemaal geen olie of boter in gaat. Dit komt de smaak in gewone cake niet echt ten goede, maar bij bananencake is dat helemaal geen probleem. Er gaat relatief maar weinig suiker in, want de banaan en de appelmoes voegen ook al zoet toe.

    Nanda Groningen, Nederland

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 cake

    • 90 gr appelmoes
    • 65 gr ahornsiroop (of honing)
    • 50 gr bruine basterdsuiker
    • 1 zakje vanillesuiker
    • 60 ml halfvolle melk
    • 2 grote eieren
    • 3 middelgrote rijpe bananen, geprakt
    • 150 gr bloem
    • 65 gr volkorenmeel (of een mengsel van lijnzaad, emmertarwe en roggemeel)
    • 1 theelepel baksoda (baking soda / zuiveringszout)
    • 1/2 theelepel kaneel
    • 1/2 theelepel zout
    • 70 gr pecannoten, gehakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Zet het rek van de oven op de laagste tree en verwarm de oven voor op 180 graden C. Vet een broodvorm of cakevorm in en bestrooi met bloem.
    2. Mix appelmoes, ahornsiroop, bruine suiker, vanillesuiker en melk in een kom. Voeg dan de eieren een voor een toe en blijf mixen. Voeg als laatste de gepureerde bananen toe en mix tot een glad mengsel.
    3. Meng de meelsoorten, baksoda, kaneel, zout en noten door elkaar in een andere kom. Voeg dan de natte ingredienten toe en schep goed door, tot het net gemengd is (niet mixen!)
    4. Schenk het beslag in de cakevorm en bak 60-65 minuten in de voorverwarmde oven. Leg het eerste halfuur losjes wat aluminiumfolie over de bovenkant en verwijder dat daarna, anders wordt de bovenkant te snel te bruin. Prik met een sateprikker of breinaald in de cake om te kijken of die gaar is. Er mogen een paar kruimeltjes aanzitten.
    5. Haal de cake uit de oven en laat helemaal afkoelen in de vorm, voordat je hem stort en aansnijdt. Je kunt deze cake goed invriezen!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren