Traditionele bramenjam

    Traditionele bramenjam

    Voeg toe aan favorieten!
    3uur10min


    8 personen hebben dit gemaakt

    Ga eropuit en pluk verse bramen nu ze in het seizoen zijn! In augustus is het hoogtepunt van het seizoen, maar je kunt ze meestal al vanaf juni tot soms wel in november vinden. Dit is een heerlijk recept voor jam, waar je nog het hele jaar van kan genieten.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 8 potten jam (elk 340 gr)

    • 1,8 kilo bramen
    • 85 ml water
    • 3 eetlepels citroensap
    • 1,8 kilo kristalsuiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 3uur  ›  Klaar in:3uur10min 

    1. Meng de bramen, water en citroensap in een grote pan. Breng aan de kook en laat dan op een laag vuur 1-2 uur zachtjes koken, tot het fruit kapot is en zacht.
    2. Voeg de suiker toe aan de bramen en breng al roerend aan de kook. Begin met testen of de jam al klaar is, door een beetje jam op een koud bord te scheppen. Als het gaat rimpelen als je er met je vinger tegenaan drukt, dan is het klaar.
    3. Schep eventueel schuim van de jam af en doe de jam in gesteriliseerde potten en sluit af. Laat 24 uur op een donkere plek staan.

    Tip

    Zoek naar bramen die net rijp zijn, en dus nog een beetje zuur. Deze zullen beter stevig worden dan de hele rijpe, zachte bramen.

    Potten steriliseren

    Bekijk ons artikel mét video voor het steriliseren van potten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren