Wentelteefjes van stokbrood

    Wentelteefjes van stokbrood

    1keer bewaard
    25min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ik heb ontdekt dat je heel goed wentelteefjes kunt maken van een knapperig stuk stokbrood. De ronde vorm geeft het een mooi uiterlijk en ze zijn erg geschikt voor kinderen. Serveer met honing, ahornsiroop, jam of vers fruit en wat poedersuiker.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 8 wentelteefjes

    • 1 ei
    • 125 ml volle melk
    • 1 theelepel bloem
    • 1/2 theelepel vanille extract
    • snufje zout
    • 8 plakjes stokbrood, ongeveer 2,5 cm dik
    • 2 theelepels olijfolie of zonnebloemolie
    • klontje boter

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 10min  ›  Extra tijd: 10min weken  ›  Klaar in:25min 

    1. Klop de eieren, melk, bloem, vanille en zout in een grote ondiepe schaal). Leg de plakjes stokbrood hierin. Draai ze om en laat ze 10 minuten weken, draai ze halverwege nogmaals om.
    2. Verhit de olie en boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de plakjes stokbrood toe. Bak goudbruin aan beide kanten, met 1 keer omdraaien, on ongeveer 8-10 minuten.
    3. Serveer direct.

    Tip

    Voor het beste resultaat gebruik je een stokbrood waar niet teveel 'gaten' inzitten. Zuurdesem of meergranen stokbrood werkt ook heel goed.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren