Snelle courgetti met walnotenpesto

    Snelle courgetti met walnotenpesto

    1keer bewaard
    20min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Op zoek naar een nieuwe manier om je courgette uit eigen tuin te verwerken? Maak eens 'spaghetti' van courgette, oftwel courgetti! Helemaal paleo, glutenvrij en dé trend van dit jaar. Je maakt dit gerecht in 20 minuten. De ongekookte courgetteslierten worden gemengd met hete olijfolie en een mengsel van peterselie, gemalen walnoten en Parmezaanse kaas en dan geserveerd met verse tomaten en olijven. Dit is een lauwwarm gerecht.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 2 courgettes (van 20 cm)
    • 100 gr Parmezaanse kaas
    • 100 gr walnoten
    • 50-75 ml olijfolie
    • klein bosje verse peterselie, fijngehakt
    • 1 teentje knoflook, fijngehakt
    • 400 gr cherrytomaatjes, gehalveerd
    • 150 gr Kalamata olijven, gehalveerd

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Klaar in:20min 

    1. Snij de uiteinden van de courgettes, en snij de courgette dan met behulp van een 'spiralizer' (bijv. Spirelli) in dunne slierten.
    2. Doe de Parmezaanse kaas in een keukenmachine en maal tot kleine kruimels. Voeg de walnoten toe en maal tot fijne kruimels.
    3. Verhit olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur tot het heet is. Voeg de peterselie en knoflook toe en haal dan van het vuur.
    4. Meng de courgetti met het hete oliemengsel en met de Parmezaanse kaas en walnoten. Schep er tomaten en olijven bovenop en serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren