Aardbeientrifle met kweepeergelei

    Aardbeientrifle met kweepeergelei

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur30min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    De zomer is niet compleet zonder een trifle met verse aardbeien. De trifle is het lekkerst met rijpe Hollandse aardbeien in het aardbeienseizoen. Gelei van kweepeer wordt toegevoegd als laag boven de cake, maar het wordt ook door de room geklopt voor een extra speciaal tintje!

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 300 ml slagroom
    • 250 gr kweepeer gelei
    • 200 ml sherry
    • 200 ml appel & vlierbessap
    • 350 gr cake
    • 900 gr verse aardbeien, in plakjes
    • 500 gr verse banketbakkersroom / custard
    • verse aardbeien, om te garneren
    • takje munt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Extra tijd: 1uur in de koelkast  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. Klop de slagroom met 50 gr kweepeergelei stijf. Zet apart.
    2. Meng de sherry en appel & vlierbessap in een ondiepe schaal. Dip genoeg plakjes cake aan beide kanten in het sap om daarmee de eerste laag in een grote trifle schaal te leggen.
    3. Leg een derde van de aardbeien over deze laag. En daaroverheen een derde van de slagroom.
    4. Dip een tweede portie cake in de sappen en leg dit in de trifle schaal. Verspreid de kweepeergelei over deze laag cake.
    5. Leg hieroverheen de rest van de aardbeien. Schenk de custard over de aardbeien en daarna nog een laag slagroom.
    6. Garneer met hele aardbeien en een takje munt. Zet in de koelkast alvorens te serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren