Mango-citroencake

    Mango-citroencake

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur30min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een tropische twist op de gewone cake. Deze cake is bijzonder smaakvol door de toevoeging van verse mango en citroen. Gebruik voor het beste resultaat rijpe mango's en een onbespoten, biologische citroen.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 200 gr bloem
    • 1 1/2 theelepel bakpoeder
    • 1 grote snuf zout
    • 75 gr ongezouten boter, op kamertemperatuur
    • 200 gr kristalsuiker
    • 2 eieren
    • sap en rasp van 1 citroen
    • 100 ml volle melk
    • 150 gr rijpe mango, in kleine stukjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. Verwarm de oven voor op 190 C. Vet een cakevorm in en bestrooi met bloem, of bekleed met bakpapier.
    2. Meng bloem, bakpoeder en zout in een kom. Zet apart.
    3. Klop in een andere kom de boter en suiker romig en luchtig. Voeg de eieren een voor een toe, blijf mixen na elke toevoeging. Voeg geleidelijk citroensap en daarna het meelmengsel toe, afwisselend met de melk, tot het beslag dik en glad is. Schep de citroenrasp en mango door het beslag. Schenk het beslag in de cakevorm en strijk glad.
    4. Bak de cake 60-70 minuten in de voorverwarmde oven, tot een prikker in het midden gestoken er schoon uit komt. Haal uit de oven en laat afkoelen alvorens aan te snijden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren