Paratha (Indiaas plat brood)

    Paratha (Indiaas plat brood)

    Voeg toe aan favorieten!
    55min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een recept voor ongevulde, naturel paratha (platbrood). Je kunt het zo eten bij je favoriete Indiase maaltijd, of gebruiken als basis voor allerlei vullingen.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 375 gr volkorenmeel of chapati bloem (atta)
    • 1 theelepel zout
    • 1-2 eetlepels olie
    • 4 theelepels ghee of olie, om in te bakken

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:55min 

    1. Zeef het meel met het zout. Voeg voldoende water toe om een zacht deeg te vormen (niet plakkerig).
    2. Verdeel het deeg in 10-12 porties. Rol elke portie in een plat rondje van 12-15 cm en bestrijk met een beetje olie. Vouw dubbel, bestrijk met ghee en vouw nogmaals dubbel.
    3. Rol het deeg uit en bak 1 paratha per keer in een hete koekenpan of tava, en draai slechts 1 keer om. Na een minuut bakken, bestrijk de randjes dan met wat ghee of olie, waardoor het deeg wat zal rijzen. Draai nogmaals om en bak de andere kant. Als er bruine vlekken ontstaan op beide kanten, is de paratha klaar. Herhaal met de rest van het deeg. Serveer warm met curry, chutney en/of dal.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren