Chocoladecake voor Pesach
1 / 1 Foto van:  smithpbs
Blader

Chocoladecake voor Pesach

In deze cake wordt gemalen amandelen gebruikt in plaats de gebruikelijke bloem. Maal de amandelen liever met de hand, in een foodprocessor of blender scheidt de olie zich van de amandelen.

Barbara

Ingrediënten

Porties: 12 

  • 175 gr pure chocolade, gehakt
  • 10 eieren, gescheiden
  • 175 gr suiker
  • 350 gr gemalen amandelen

Bereidingswijze

Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur15min 

  1. Chocolade smelten en apart zetten.
  2. De eierdooiers tot een dikke, citroenkleurige consistentie kloppen. Geleidelijk suiker erdoor kloppen. Vermengen met chocolade en amandelen.
  3. Het eiwit tot stijve pieken kloppen. Het eiwit door het chocoladebeslag scheppen en het beslag verdelen over een niet-ingevette cakevorm van 25 cm.
  4. 1 uur in de voorverwarmde oven bakken tot de cake terugveert als u er zachtjes op drukt. Uit de oven halen en omgekeerd ong. 40 minuten op een rooster laten afkoelen alvorens uit de bakvorm te halen.

Meer recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren
Wat vond je van het recept?

Meer receptencollecties