Pittige mosselen

    Pittige mosselen

    3keer bewaard
    25min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Ik vind broccoli erg geschikt voor dit soort gerechten omdat het veel vloeistof vast houdt en dus veel smaak op kan nemen, maar je kunt gerust voor andere groenten kiezen, courgette en/of prei bijvoorbeeld. Of gewoon een zak voorgesneden mosselgroenten.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 kilo mosselen in de schelp
    • 1 grote ui
    • 2 of 3 teentjes knoflook
    • 1 of 2 rode pepertjes (eventueel de zaadjes en zaadlijsten verwijderen)
    • scheutje olijfolie
    • 100 gram spekblokjes of reepjes
    • 1 stronk broccoli
    • 1 winterpeen
    • klein flesje rode wijn
    • klein blikje tomatenpuree
    • bosje verse peterselie
    • turks brood of stokbrood

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:25min 

    1. Controleer de mosselen, en boen ze eventueel schoon.
    2. Hak de ui, de knoflook en de pepertjes fijn en fruit ze in olijfolie.
    3. Voeg het spek toe en laat alles 5 minuten zachtjes fruiten (pas op dat de knoflook niet aanbrandt).
    4. Snijd de broccoli in roosjes en de winterpeen in plakjes of blokjes. Voeg de groenten, de wijn, tomatenpuree en de mosselen toe, en laat het geheel zachtjes pruttelen.
    5. Wanneer de mosselen open staan is het gerecht klaar. Gooi de mosselen die dicht blijven weg. Garneer met peterselie en serveer met Turks brood of stokbrood.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren