Snelle pruimentaart met kaneel

    Snelle pruimentaart met kaneel

    4keer bewaard
    55min


    47 personen hebben dit gemaakt

    Dit is mijn lievelingsrecept voor pruimentaart, omdat het zo snel te maken is en je maar weinig ingrediënten nodig hebt. Perfect voor als je snel nog even iets wilt bakken!

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 150 gr + 2 eetlepels suiker
    • 115 gr zachte boter
    • 125 gr bloem
    • 1 theelepel bakpoeder
    • snufje zout
    • 2 eieren
    • 500 gr pruimen, zonder pit
    • 1 theelepel kaneel

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:55min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een springvorm van 26 cm doorsnee in.
    2. Klop 150 gr suiker en de zachte boter met een handmixer romig. Zeef bloem, bakpoeder en zout. Mix de eieren en vervolgens het meel door het beslag, tot het glad is.
    3. Verdeel het beslag in de springvorm. Beleg met de pruimen (dicht bij elkaar) met de snijzijde naar boven.
    4. Meng de resterende suiker en kaneel en bestrooi de pruimen daarmee. Bak de taart 40-50 minuten in de voorverwarmde oven, tot een cocktailprikker in het deeg gestoken er schoon uitkomt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    Lisa
    van
    0

    Erg lekker! De 'gestolen' pruimen uit de tuin van de buren smaakten bijzonder goed in deze cake ;-) - 23 sep 2015

    van
    0

    Lekker en eenvoudig. Huisgenoten vonden 'm heerlijk. - Student - 14 sep 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren