Quinoa met asperges en verse kruiden

    Quinoa met asperges en verse kruiden

    1keer bewaard
    30min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Een lekkere, verfrissende salade met quinoa, gestoomde asperges en heel veel verse kruiden. Perfect voor een picknick!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 170 gr quinoa
    • 450 ml water
    • 225 gr groene asperges
    • 4 eetlepels olijfolie
    • sap van 2 limoenen
    • 1 theelepel zout
    • 2 theelepels gemalen komijn
    • 1 bosje lente-ui, fijngesneden
    • 4 eetlepels fijngehakte verse koriander
    • 4 eetlepels fijngehakte verse munt
    • verkruimelde feta (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Breng het water met de quinoa aan de kook. Zet het vuur middellaag, doe de deksel op de pan en laat zachtjes koken tot de quinoa gaar is en het water is geabsorbeerd, ongeveer 10-15 minuten. Zet opzij om af te koelen.
    2. Snij de asperges in stukjes van 5 cm. Stoom de asperges tot ze net beetgaar zijn. Dompel onder in ijswater om ze iets knapperig en heldergroen te houden.
    3. Klop de olijfolie, limoensap, zout en komijn samen.
    4. Meng alle ingrediënten. Breng op smaak met zout en peper en bestrooi met verkruimelde feta, indien gewenst.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren