Perfecte chocoladecake

    Perfecte chocoladecake

    2keer bewaard
    1uur35min


    9 personen hebben dit gemaakt

    Dit is de lekkerste chocoladecake. Lekker veel chocola, smeuïg, vol van smaak - perfect! Lekker voor bij de koffie, na lunch of avondeten, bij de thee, het kan altijd!

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 175 gr boter, op kamertemperatuur
    • 175 gr kristalsuiker
    • 3 eieren
    • 200 gr zelfrijzend bakmeel
    • 1 theelepel bakpoeder
    • 110 ml volle melk
    • 4 eetlepels cacaopoeder
    • 1 theelepel vanille extract
    • 200 gr chocolade chips/stukjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur20min  ›  Klaar in:1uur35min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een cakevorm in en bekleed met bakpapier.
    2. Klop de boter en suiker in een grote kom tot het licht en romig is. Voeg een voor een de eieren toe en mix goed door na elke toevoeging. Voeg het meel door een zeef toe en voeg dan bakpoeder, melk, cacaopoeder en vanille extract roe. Klop tot een glad en luchtig beslag.
    3. Meng de chocoladestukjes met wat bloem om te voorkomen dat ze in het beslag naar onderen zakken. Schep ze dan grof door het beslag, zonder al te veel te roeren. Schenk in de cakevorm en strijk het beslag glad.
    4. Bak 80-90 minuten in de oven, tot een prikker in het midden van de cake gestoken er schoon uitkomt. Haal uit de oven en til de cake er met behulp van het bakpapier uit en zet op een rooster om helemaal af te koelen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren