Gesmolten chocoladecakejes

  • 237keer bewaard
  • 28min

Deze warme, zachte, mini chocoladecakejes met een hart van gesmolten chocolade zijn het lekkerste dat chocolade te bieden heeft. Pure chocolade van goede kwaliteit is onontbeerlijk.

Russ Smith

Ingrediënten

Porties: 4 

  • 125 gr boter
  • 1 reep (100 g) pure chocolade van goede kwaliteit
  • 2 eieren
  • 2 eierdooiers
  • 4 eetlepels suiker
  • 2 theelepels witte bloem

Bereidingswijze

Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 8min  ›  Klaar in:28min 

  1. De oven voorverwarmen op 230°C/gasstand 8. 4 ramekins met boter invetten en met bloem bestrooien.
  2. Au bain-marie boter en chocolade verhitten tot de chocolade bijna helemaal gesmolten is.
  3. Met een staafmixer eieren, eierdooiers en suiker tot een lichtgekleurde, dikke massa mengen.
  4. Terwijl u klopt langzaam de chocolademix erbij schenken en vervolgens met een paar slagen de bloem grof met de ingrediënten vermengen.
  5. Het beslag over de 4 ramekins verdelen en 6-7 minuten bakken. De cakejes blijven in het midden vrij zacht. De ramekins omgekeerd op een presenteerschaal leggen, 15 seconden laten staan en vervolgens de cakejes uit de ramekin halen. Direct serveren, eventueel met verse room.

Video

Gesmolten chocoladecakejes

Gesmolten chocoladecakejes

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (12)

TanjaBlank
30

Was erg lekker! Ik heb een combimagnetron, dus moest even op zoek naar de juiste standen, dus hierbij: 150 C en 20 min. - 21 feb 2012

Nanda
van
22

Heerlijk! Perfect recept, precies aan de ingrediënten en tijden gehouden en de cakejes waren erg goed gelukt. Ik denk dat het ook erg lekker is met een bolletje vanilleijs! - 14 feb 2012

Jet
van
14

Een heerlijk toetje! Ik heb hele pure chocola gebruikt. Hele pure chocola (85% cacao) geeft echt die diepe chocoladesmaak aan de cakejes. - 02 okt 2012

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties