IJs met blauwe bessen en lavendel

    IJs met blauwe bessen en lavendel

    Voeg toe aan favorieten!
    3uur20min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Blauwe bessen ijs met lavendel, een paleovriendelijk recept met een verrassende smaak en intense kleur. Een gezondere variant op gewoon roomijs en zeer geschikt voor de zomer als je gemakkelijk aan lavendel en bosbessen kunt komen.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • Voor de jam
    • 140 gr verse blauwe bessen
    • 2 eetlepels rauwe honing
    • 1 theelepel vanille extract
    • 1 eetlepel lavendelknoppen, fijngemalen
    • snufje zout
    • Voor het ijs
    • 400 ml kokosmelk
    • 1 eetlepel rauwe honing
    • snufje nootmuskaat

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 3uur  ›  Klaar in:3uur20min 

      Voor de jam:

    1. Was de blauwe bessen en laat ze uitlekken. Meng de blauwe bessen met de honing in een pan op middelhoog vuur en laat zachtjes koken en dikker worden. Voeg de vanille, lavendel en zout toe en mix goed door. Laat 45 minuten zachtjes koken tot het fruit bijna helemaal kapot is en op grove jam lijkt. Haal van het vuur, doe in een kom en zet in de koelkast.
    2. Voor het ijs:

    3. Klop ondertussen de kokosmelk, honing en nootmuskaat samen en schenk in een ijsmachine. Zet de machine aan tot het ijs dikker begint te worden, voeg dan de afgekoelde jam toe. Laat de machine draaien tot de jam goed door het ijs gemengd is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    0

    Heerlijk recept! De lavendel geeft het geheel een bijzondere smaak. Een echte aanrader en nog gezond ook :D - 23 mei 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren