Polenta met zongedroogde tomaten en zomergroenten

    Polenta met zongedroogde tomaten en zomergroenten

    Voeg toe aan favorieten!
    35min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ik probeer minder kaas te eten. Ik mis het, maar ik wil wat gezonder eten. Mijn gezin is dol op polenta, maar ik heb nu een manier gevonden om het toch romig en smaakvol te maken, zonder kaas. De zongedroogde tomaten en rozemarijn maken de polenta al ontzettend smaakvol, maar de basilicum-olie is echt het geheim van het succes. Dit is mijn eerste poging, en niet slecht gelukt al zeg ik het zelf!

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 225 gr polenta
    • 4 zongedroogde tomaten in olie
    • 2 theelepels gehakte verse rozemarijnd
    • 1 teen knoflook, fijngesneden
    • 500 gr sperziebonen
    • 500 gr - 1 kilo tomaten, gehakt (uit eigen tuin)
    • 250 gr gemengde bonen (uit blik of vers gekookt), bijv. kikkererwten, kidneybonen o.i.d.
    • 1 bosje verse basilicum
    • 125 ml olijfolie
    • 1 teentje knoflook, fijngesneden
    • zout en peper, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Kook de polenta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg nadat je de polenta aan het kokende water hebt toegevoegd de zongedroogde tomaten, rozemarijn en 1 teentje knoflook toe. Als het klaar is, verspreid de polenta dan in een ovenschaal van 18x30 cm.
    2. Stoom de sperziebonen beetgaar. Doe ze in een middelgrote kom en meng de tomaten en bonen erdoor.
    3. Pureer de basilicum met de olijfolie in een blender of keukenmachine. Schenk het mengsel over de groenten en voeg de resterende knoflook toe. Roer voorzichtig door. Breng op smaak met zout en peper.
    4. Snij de polenta in grote vierkanten en serveer met een schep groenten er bovenop.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren