Aardappelkroketten

    Aardappelkroketten

    37keer bewaard
    20min


    59 personen hebben dit gemaakt

    Een geweldig recept voor een restje aardappelpuree. Als maaltijd lekker met een gevulde salade.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 kg aardappelpuree
    • 2 eieren
    • 2 eetlepels gedroogde peterselie
    • 60 gr geraspte pecorino romano
    • zout en peper naar smaak
    • 2 eetlepels gekookte spek, in stukjes
    • 1 theelepel gedroogde ui
    • 125 gr paneermeel
    • 1 liter plantaardige olie voor frituren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. In een grote kom aardappelpuree, eieren, peterselie, kaas, zout en peper, spek en ui mengen. Kneed het mengsel tot koeken en haal deze door het paneermeel.
    2. In een grote, zware koekenpan een laagje van 1 cm olie op een matig hoog vuur verhitten. De koeken aan beide zijden goudbruin frituren. Heet opdienen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    misspoetje
    8

    Iets anders. Ik heb er 8 kroketjes van gemaakt en wat gerookte paprika toegevoegd. Zo passen ze lekker bij Spaanse tapas - 21 sep 2009

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren