Siciliaanse ricottacheesecake

    Siciliaanse ricottacheesecake

    18keer bewaard
    1uur45min


    161 personen hebben dit gemaakt

    Deze cheesecake op basis van ricotta lijkt op andere cheesecakes, maar is veel lichter. Hopelijk vindt u hem lekker!

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 900 gr ricottakaas
    • 150 gr suiker
    • 50 gr witte bloem
    • 6 eieren
    • 1/4 theelepel kaneelpoeder
    • 2 theelepels sinaasappelrasp
    • 2 theelepels vanille-extract
    • een mespuntje zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur30min  ›  Klaar in:1uur45min 

    1. De oven voorverwarmen op 150°C/gasstand 2. Het rooster in het midden van de oven schuiven.
    2. Een springvorm van 23 cm invetten en met bloem bestrooien.
    3. De ricotta in een grote mengkom met een metalen spatel zo glad mogelijk strijken.
    4. Suiker en bloem zo goed mogelijk door de ricotta roeren. De eieren 1 voor 1 erdoor roeren. Vanille, kaneel, sinaasappelrasp en zout toevoegen, mengen en het beslag in de ingevette cakevorm schenken.
    5. Ong. 1 1/4- 1 1/2 uur in het midden van de oven bakken tot de cake licht goudbruin van kleur is. Het binnenste van de cake moet behoorlijk stevig zijn en een vleespen moet schoon uit het midden verwijderd kunnen worden.
    6. Op een rooster laten afkoelen (daarbij zakt de cheesecake iets in). Afdekken en tot serveren in de koelkast zetten.

    Tips voor een perfecte cheesecake

    Wil je meer tips voor het bakken van cheesecake? Bekijk ons artikel: Zo bak je de perfecte cheesecake!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    3

    Prima taart en super simpel en snel om te maken. Echter door de vet van de ricotta worden de toegevoegde smaken (kaneel, sinaasappel, vanille) opgenomen waardoor de smaken minder goed tot hun recht komen. Ik heb lekkerdere ricottataarten gemaakt, maar dit is wel een aanrader als je weinig tijd hebt. Wel zou ik de smaak ingredienten verdubbelen. - 14 apr 2012

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren