Tagliatelle met asperges en walnoot-knoflooksaus

    Tagliatelle met asperges en walnoot-knoflooksaus

    Voeg toe aan favorieten!
    15min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ik vond knoflook-bloemstengels op een marktje en dit inspireerde mij tot het maken van dit gerecht. Verse pasta, asperges en knoflook bloemstengels met erwten, verse oregano, walnoten en Parmezaanse kaas. Eenvoudig en heerlijk.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 100 gr Parmezaanse kaas, in blokjes
    • 50 gr verse oregano
    • 4 knoflook bloemstengels, in stukjes van 3cm
    • 75 gr walnoten
    • 500 gr verse tagliatelle
    • 500 gr groene asperges, in stukjes van 6 cm
    • 150 gr verse doperwten
    • klontje boter
    • zout en versgemalen zwarte peper, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:15min 

    1. Breng een grote pan met gezouten water aan de kook op hoog vuur.
    2. Doe de Parmezaanse kaas in een keukenmachine en pureer tot kleine kruimels. Voeg oregano, knoflook bloemstengels en walnoten toe. Meng tot het fijngemalen is. Het moet een nat, kruimelig mengsel zijn, maar pureer het niet helemaal glad.
    3. Voeg verse pasta en de asperges toe aan het kokende water, breng weer aan de kook en laat 3 minuten koken. Voeg de erwten toe aan het water en kook 30 seconden mee. Giet af en doe de pasta en groenten weer terug in de pan. Voeg boter toe en roer de Parmezaanse kaas mix erdoor. Breng op smaak met zout en peper.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren