Superknapperige granola

    Superknapperige granola

    1keer bewaard
    1uur


    2 personen hebben dit gemaakt

    Je hoeft het ontbijt niet meer te skippen, met deze heerlijke granola met havermout, noten en zaden. Het is zo lekker, dat je nog een tweede bakje wilt... En je kunt het ook heel goed weggeven! Stop de granola in een mooie glazen pot, omwikkel met een lint en hang er een label aan en voilà! Een mooi kado, dat niet duur is.

    Ingrediënten
    Porties: 15 

    • 450 gr havermoutvlokken
    • 150 gr amandelschaafsel
    • 130 gr pompoenpitten of vlaszaad
    • 230 gr gehakte pecannoten (of walnoten)
    • 120 gr bruine basterdsuiker
    • 2 eetlepels kaneelpoeder
    • 1 theelepel gemberpoeder
    • 1 theelepel zout
    • 200 gr ongezoete appelmoes (of abrikozenmoes)
    • 100 gr agavesiroop
    • 80 gr honing
    • 2 eetlepels hazelnootolie (of een andere plantaardige olie)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verwarm de oven voor op 150°C. Meng de havermout, amandelen, pompoenpitten, pecannoten, bruine suiker, kaneel, gember en zout in een hele grote kom.
    2. Verhit in een kleine steelpan de appelmoes met de agavesiroop, honing en hazelnootolie.
    3. Schenk de inhoud van de pan bij de granen en zaden en roer tot het vocht goed is opgenomen. Verspreid het mengsel in een gelijkmatige laag over twee bakplaten.
    4. Bak de granola 45 minuten in de voorverwarmde oven, roer elke 10 minuten even om. Aan het eind van de baktijd zou de granola goudbruin moeten zijn.
    5. Laat helemaal afkoelen voor je het in potten doet. Je kunt de granola 1 maand bewaren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren