Turkse pizza

    Turkse pizza

    2keer bewaard
    20min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Niet echt een pizza, maar je kunt het wel eten als een pizza! Een turks brood of naanbrood bedekt met gebakken lamsgehakt met kaneel, komijn en koriander. Een snelle, smaakvolle en makkelijke maaltijd voor 2!

    Ita Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 1 eetlepel olijfolie
    • 200 gr lamsgehakt
    • 1 rode ui, fijngesneden
    • 2 teentjes knoflook, geperst
    • 1 theelepel gemalen komijn
    • 1 theelepel gemalen koriander
    • 1 theelepel gemalen kaneel
    • 100 gr cherrytomaatjes, gehalveerd
    • 2 grote knoflook en koriander naanbroden (of turks brood)
    • Verse munt of korianderblad, grof gehakt
    • 3-4 eetlepels Griekse yoghurt
    • 2-3 eetlepels granaatappelpitjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:20min 

    1. Verwarm de oven voor op 180 C. Verhit olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak het gehakt rul en bruin in 3-4 minuten. Voeg de rode ui, knoflook, komijn, koriander en kaneel toe en bak 2-3 minuten mee. Voeg de tomaten toe en roer goed door. Bak tot de tomaten zacht zijn, ongeveer 5 minuten.
    2. Leg de naanbroden op een bakplaat en schep het lamsgehaktmengsel erop. Bak 5 minuten in de voorverwarmde oven.
    3. Leg elk naanbrood op een bord en schep er een paar eetlepels Griekse yoghurt op, wat granaatappelpitjes en verse munt of koriander. Je kunt ook nog wat extra gesneden rode ui erop doen als je wilt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren