Romige chocolade ijsjes met stukjes chocola

    Romige chocolade ijsjes met stukjes chocola

    1keer bewaard
    8uur20min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Maak deze ijsjes van chocolade met je kinderen als een leuk project in de zomervakantie. Wees creatief en gebruik verschillende soorten chocola voor de stukjes: wit, melk, bros®, maltesers®... alles kan! Bekijk ook de video van dit recept!

    Ingrediënten
    Opbrengst: 8 ijsjes

    • 600 ml melk
    • 100 gr kristalsuiker
    • 2 eetlepels ongezoet cacaopoeder
    • 2 1/2 eetlepels maizena
    • 1 theelepel vanille extract
    • 1 eetlepel boter
    • 100 gr pure chocolade, gehakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Extra tijd: 8uur in de diepvries  ›  Klaar in:8uur20min 

    1. Schenk de helft van de melk in een grote kom. Voeg suiker, cacaopoeder, maizena en vanille toe.
    2. Doe de resterende melk in een steelpan en zet op middelhoog vuur. Voeg de boter toe en breng aan de kook. Roer goed door, schenk het chocolademengsel erbij, zet het vuur lager en blijf roeren tot het mengsel dikker wordt.
    3. Schenk het mengsel in een kom en dek af met plastic huishoudfolie. Zet 30 minuten in de koelkast.
    4. Haal de kom uit de koelkast en roer de stukjes chocolade erdoor. Schep in vormpjes en steek een ijslollystokje of lepeltje in het midden. Dek af en zet een nacht in de vriezer.

    Video

    Romige chocolade ijsjes
    Romige chocolade ijsjes

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren