Rabarbercake met amandel

    Rabarbercake met amandel

    16keer bewaard
    45min


    175 personen hebben dit gemaakt

    Maak deze zoete cake met amandelsmaak in het rabarberseizoen. Het recept is voldoende om 2 cakes te maken; u kunt er dus 1 cadeau geven.

    Ingrediënten
    Porties: 24 

    • 350 gr bruine basterdsuiker
    • 150 ml plantaardige olie
    • 1 ei
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 300 gr witte bloem
    • 1 theelepel zout
    • 1 theelepel baksoda
    • 250 ml melk
    • 175 gr rabarber, fijngesneden
    • 50 gr amandelschaafsel
    • Bovenlaag
    • 5 eetlepels suiker
    • 1 eetlepel boter, gesmolten
    • 25 gr amandelschaafsel

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4. 2 ronde cakevormen van 23 cm invetten.
    2. In een grote kom basterdsuiker, olie, ei en vanille glad kloppen.
    3. Bloem, zout en baksoda vermengen en afwisselend met de melk aan het suikermengsel toevoegen. Glad kloppen. Rabarber en 50 gr amandelschaafsel erdoor roeren en het beslag over de ingevette cakevormen verdelen.
    4. In een kommetje suiker en boter vermengen. 25 gr amandelschaafsel erdoor roeren en verdelen over het beslag in de 2 cakevormen.
    5. 30-35 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot de cake terugspringt als u er zachtjes op drukt.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren