New Yorkse cheesecake

    New Yorkse cheesecake

    64keer bewaard
    2uur55min


    590 personen hebben dit gemaakt

    Een stevige cheesecake met een bodem van zanddeeg. Als u deze heeft geproeft, maakt u nooit meer een andere cheesecake!

    Ingrediënten
    Porties: 16 

    • Taartbodem
    • 200 gr witte bloem
    • 5 eetlepels suiker
    • 1 ei, losgeklopt
    • 125 gr boter, op kamertemperatuur
    • Cheesecake
    • 1,2 kg roomkaas, op kamertemperatuur
    • 350 gr suiker
    • 3 eetlepels witte bloem
    • 5 eieren
    • 2 eierdooiers
    • 60 ml slagroom

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 2uur25min  ›  Klaar in:2uur55min 

    1. De oven voorverwarmen op 200°C/gasstand 6. Een springvorm van 25 cm licht met olie invetten.
    2. Voor de taartbodem: alle ingrediënten samenvoegen en goed mixen. Verdeel het deeg tot aan de rand over de bodem van de springvorm. Met een vork gaatjes erin prikken en vervolgens 15 minuten bakken. Laten afkoelen.
    3. De ovenstand verhogen naar 240°C/gasstand 9.
    4. In een grote kom roomkaas, suiker, bloem, eieren en eierdooiers goed mixen. Room toevoegen en er vlug doorheen slaan.
    5. Schenk de vulling over de taartbodem en bak 10 minuten op 240°C/gasstand 9. Verlaag de temperatuur naar 110/gasstand 1/4 en bak nogmaals 1 uur. Zet de oven uit en laat de cheesecake 1 uur in de oven staan. Het geeft niet als de cheesecake in het midden nog vochtig lijkt.
    6. Een nacht in de koelkast zetten (heel belangrijk!). Naar wens kunt u de cheesecake garneren met uw favoriete fruit. U kunt hem ook naturel serveren.

    Tips voor een perfecte cheesecake

    Wil je meer tips voor het bakken van cheesecake? Bekijk ons artikel: Zo bak je de perfecte cheesecake!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    tamo
    van
    8

    Wat een geweldig recept. Ik heb juist door de negatieve beoordeling ervoor gekozen dit recept uit te proberen. Een cheesecake hoort romig te zijn. Heb het al in mijn receptenboek gezet. Dank! - 19 aug 2011

    2

    nee sorry vond hem echt te machtig... echt niet lekker... en dan al die moeite.... helaas - 11 dec 2010

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren