Worteltaart muffin

    Worteltaart muffin

    4keer bewaard
    8min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Suikervrije worteltaart muffins (4 stuks). Pittig door de gember. Snel te maken in de magnetron.

    hkoops Utrecht, Nederland

    Ingrediënten
    Opbrengst: 4 muffins

    • 15 gram gebroken lijnzaad
    • 15 gram amandelen of 15 gram geraste kokos
    • 10 gram (5 tl) kaneelpoeder
    • 1 theelepel bakpoeder
    • snufje zout
    • 100 gram wortelen
    • 20 gram stemgember
    • 50 gram griekse yoghurt
    • 1 klein ei (ca 50 gram)
    • (optioneel vloeibare zoetstof naar smaak)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 6min  ›  Bereiding: 2min  ›  Klaar in:8min 

    1. Droge ingrediënten in hakmolen en vermalen tot een meel. Doe dit in een beslagkom.
    2. Wortelen en stemgember fijnhakken met de hakmolen en toevoegen aan het meel in de beslagkom.
    3. Griekse yoghurt en ei toevoegen in de beslagkom en roeren tot een cakebeslag.
    4. Beslag verdelen over 4 siliconen muffin vormen (kan ook in 4 koffiekopjes) en doe deze in de magnetron voor 2 tot 2,5 minuten. Controleer of het het cakeje gaar is door een vork of prikker in het midden van de cake te steken. Komt de prikker er droog uit dan is de cake gaar, anders nog 30 seconden in de magnetron.

    Tip

    Voedingswaarde per muffin: calorieën 104, Vet 6 g, Proteïne 3 g, Koolhydraten 9 g, -Vezels 4 g, Suikers 5 g.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren