Kattenbakcake

  (482)
  1 uur 15 minuten

  Deze cake zal je flink wat reacties opleveren! Perfect voor Halloween of als surprise voor Sinterklaas. Je hebt een nieuwe kattenbak, kattenbakzak en schepje nodig om het volle effect te verkrijgen ;-) De cake is ook nog eens erg lekker, als je je ertoe kunt zetten om uit een kattenbak te eten... Bekijk ook de video van dit recept!


  9 personen hebben dit gemaakt

  Ingrediënten
  Porties: 20 

  • 520 gr mix voor chocoladecake
  • 520 gr mix voor cake
  • 200 gr instant vanillepudding
  • 350 gr biscuitjes met vanillevulling
  • 3 druppels groene kleurstof
  • 350 gr 'tootsie rolls' of zachte roomtoffees

  Voeg toe aan boodschappenlijst
  Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
  Bekijk boodschappenlijst

  Bereidingswijze
  Voorbereiding: 45min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:1uur15min 

  1. Bereid de cakes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Bereid de vanillepudding volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Verkruimel de bisuitjes met vanillepudding in gedeelten in een keukenmachine, schraap steeds langs de randen. Zet alles, behalve 4 eetlepels van de kruimels, opzij. Meng de groene kleurstof door de 4 eetlepels kruimels en meng.
  4. Als de cakes zijn afgekoeld, verkruimel ze dan in een grote kom. Meng met de helft van de verkruimelde koekjes en meng ook de koude vanillepudding erdoor. Je hebt waarschijnlijk niet alle pudding nodig, voeg net genoeg toe totdat het mengsel vochtig is.
  5. Bedek een nieuwe kattenbak met een kattenbakzak. Voeg de cakekruimels toe.
  6. Doe de helft van de uitgepakte toffees in een magnetronbestendige schaal en verwarm in de magnetron tot ze zachter zijn. Kneed ze in de vorm van een drolletje. Begraaf de toffees gedeeltelijk in de cake en bestrooi met de helft van de resterende koekkruimels. Bestrooi vervolgens met een klein beetje groene koekkruimels.
  7. Verwarm 3-4 toffees in de magnetron tot ze bijna helemaal zijn gesmolten. Leg ze bovenop de cake en bestrooi met wat groene kruimels. Verwarm de rest van de toffees en kneed ze. Verdeel ze allemaal, behalve 1, over de cake. Bestrooi met de overgebleven koekkruimels. Hang de laatste toffee over de rand van de kattebak en bestrooi met wat groene kruimels. Serveer met het schepje voor een extra 'vies' effect.

  Tootsie rolls

  Tootsie rolls zijn Amerikaanse bruine toffeesnoepjes. Je kunt ze online kopen, of de iets lichter gekleurde variant 'zachte roomtoffees' gebruiken die in Nederlandse supermarkten verkrijgbaar zijn.

  Video

  Kattenbakcake
  Kattenbakcake

  Recent bekeken

  Beoordelingen en waarderingen
  Waarderingen op alle internationale sites:
  (482)