Sams beroemde worteltaart

    Sams beroemde worteltaart

    42keer bewaard
    1uur15min


    2254 personen hebben dit gemaakt

    Mijn opa Sam was beroemd om deze cake. Hij had altijd een stuk beschikbaar voor iemand die er trek in had. We missen hem, maar zijn beroemde recept zal altijd blijven bestaan. Eet smakelijk!

    Ingrediënten
    Porties: 15 

    • 3 eieren
    • 175 ml karnemelk
    • 175 ml plantaardige olie
    • 300 gr suiker
    • 2 theelepels vanille-extract
    • 2 theelepels kaneelpoeder
    • 1/4 theelepel zout
    • 250 gr witte bloem
    • 2 theelepels baksoda
    • 225 gr wortelen, geraspt
    • 75 gr kokosschaafsel
    • 125 gr gehakte walnoten
    • 1/2 blikje (432 gr) ananaspulp met sap
    • 150 gr rozijnen
    • Bovenlaag (eventueel)
    • 115 gr ongezouten boter
    • 40 gr poedersuiker
    • 200 gr roomkaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4. Een bakvorm van 20x30 cm invetten en met bloem bestrooien.
    2. Bloem, baksoda, zout en kaneel in een middelgrote kom zeven en apart zetten.
    3. In een grote kom eieren, karnemelk, olie, suiker en vanille goed mengen. De bloem toevoegen en goed vermengen.
    4. In een middelgrote kom geraspte wortel, kokos, walnoot, ananas en rozijnen vermengen.
    5. Met een grote houten leven of een stevige klopper de wortelmix goed door het beslag scheppen.
    6. In de ingevette bakvorm schenken en 1 uur bij 180°C/gasstand 4 bakken. Controleer de gaarheid van de cake met een vleespen en laat de cake minstens 20 minuten afkoelen alvorens te serveren.
    7. Voor de romige bovenlaag: ongezouten boter en poedersuiker tot een zachte massa opkloppen en vervolgens de roomkaas erdoor kloppen. Even in de koelkast zetten alvorens over de cake te smeren.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    van
    4

    Deze taart is zo lekker man, oh echt!! Het rook zo lekker in de keuken vanmiddag maar ik moest nog een uur f twee wachten tot ie gebakken en afgekoeld was maar dat is echt wel de moeite waard hoor. Ik wil hem eigenlijk zelf houden en als avondeten eten. De helft met topping, de helft met een andere topping, of zonder, dat is eigenlijk al lekker zat! Ik heb me gehouden aan het recept en dit blijft een vaste favo, in ieder geval van mij en ik kan me niet voorstellen dat iemand hem niet lekker vindt. Ik heb hem alleen een kwartiertje langer in de oven gehad omdat de cake best wel dik was. Hij is echt zoooo lekker!!!! - 28 jul 2014

    van
    0

    hij was echt heerlijk! tip 1: ananas-pulp ken ik niet, maar heb ananasschrijfjes voor 2 seconden in de blender gedaan, dit werkte prima! Heel klein beetje vocht eerst eruit anders wordt de taart wel erg laag en zompig (beetje zompig mag wel dus lek niet alle vocht van ananas eruit voor je gaan blenderen) tip 2: beetje sinaasappelschil raspen en door de topping gedaan, geeft een heerlijk sinaasappel vleugje aan de taart!! tip 3: Schroom niet om veel van de topping erop te smeren, niet zuinig doen, want anders proef je die niet genoeg terwijl het echt belangrijk deel is van de taart. - 23 jul 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren