Dulce de leche (uit de oven)

Dulce de leche (uit de oven)

2keer bewaard
1uur20min


1 persoon heeft dit gemaakt

Je kunt heel makkelijk zelf dulce de leche maken met een blikje gecondenseerde melk met suiker. Echter, de methode om het blikje in z'n geheel te koken vinden velen nogal gevaarlijk, vandaar deze makkelijke en veel veiligere methode in de oven. Het smaakt perfect!

Ingrediënten
Opbrengst: 400 gr dulce de leche

  • 1 (400 gr) blikje gecondenseerde melk met suiker
  • 1/4 theelepel zeezout

Voeg toe aan boodschappenlijst
Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
Bekijk boodschappenlijst

Bereidingswijze
Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 1uur15min  ›  Klaar in:1uur20min 

  1. Verwarm de oven voor op 220°C.
  2. Open het blikje gecondenseerde melk en schenk het in een glazen ovenschaal (bijv. Pyrex®). Bestrooi met een klein beetje zout en meng door. Dek af met aluminiumfolie.
  3. Zet de ovenschaal in een iets grotere glazen ovenschaal en vul deze laatste met heet water tot halverwege de ovenschaal die erin staat.
  4. Zet 75 minuten in de oven. Haal uit de oven en laat afkoelen voordat je de dulce de leche eruit haalt. Bewaar in een luchtdicht afgesloten bakje of pot.

Tip

Zet de twee ovenschalen eerst in de oven en schenk dan water uit de waterkoker in de grotere ovenschaal, om te voorkomen dat je jezelf brandt bij het in de oven plaatsen.

Niet langer bakken

Na 75 minuten heeft de melk nog niet die donkerbruine kleur van dulce de leche, maar laat je niet verleiden om het langer te bakken, dan wordt de dulce de leche namelijk te dik en klonterig. Haal uit de oven en terwijl het afkoelt zal de dulce de leche nog donkerder worden.

Recent bekeken

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren