Chocoladecake met dadels

    Chocoladecake met dadels

    23keer bewaard
    1uur15min


    16 personen hebben dit gemaakt

    Deze cake is eenvoudig genoeg om bij een kop thee te eten, maar tevens lekker genoeg voor speciale gelegenheden. Het is een van de favorieten in het gezin.

    Ingrediënten
    Porties: 24 

    • 275 gr dadels, pit verwijderd en fijngesneden
    • 250 ml kokend water
    • 225 gr witte bloem
    • 1 theelepel baksoda
    • 1/4 theelepel zout
    • 3 theelepels cacaopoeder
    • 200 gr suiker
    • 125 gr boter
    • 2 eieren
    • 50 gr gehakte walnoot
    • 175 gr chocolate chips

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4. Een bakvorm van 23x33 cm invetten en met bloem bestrooien.
    2. In een kommetje het kokende water over de dadels gieten. Apart zetten om te laten afkoelen.
    3. In een middelgrote kom bloem, baksoda, zout en cacaopoeder vermengen. Apart zetten.
    4. Boter en suiker licht en luchtig opkloppen. Eieren toevoegen. Vervolgens afwisselend bloemmix en afgekoelde dadelsmix toevoegen. Stukjes noot en 1/2 van de chocolate chips door het beslag scheppen.
    5. Het beslag in de ingevette bakvorm schenken en gelijkmatig verdelen. Resterende 1/2 van de chocolate chips erover strooien.
    6. 45-60 minuten bakken tot een vleespen schoon uit het midden verwijderd kan worden.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren