Mug cake met aardbeienjam

    (32)

    Chocoladecake gemaakt in een mok, in de magnetron. Ik doe aardbeienjam bij het beslag en als de cake rijst zie je de jam naar de bovenkant komen waar het een soort laagje vormt. Erg lekker!


    2 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 1 

    • 1 ei
    • 3 eetlepels olie
    • 4 eetlepels melk
    • 3 eetlepels suiker
    • 3 eetlepels chocoladepoeder (cacao of nesquick)
    • 4 eetlepels bloem
    • ½ theelepel bakpoeder
    • 2 eetlepels aardbeienjam
    • 1 bolletje vanille ijs, voor erbij

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 3min  ›  Bereiding: 3min  ›  Klaar in:6min 

    1. Breek het ei in een grote mok en klop los met een vork. Voeg de olie toe en roer goed door.
    2. Voeg dan de melk, suiker, chocola, bloem en bakpoeder toe. Roer goed door.
    3. Schep de aardbeienjam op het beslag en zet de mok 3 minuten in de magnetron op vol vermogen. Haal de cake uit de mok en serveer met een bolletje ijs.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (32)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren