Granita van pompelmoes

  4 uur 5 minuten

  Op vakantie en in pretparken vliegen ze je om de oren, de ‘slushy’ machine’s. Ook ik laat mij op een oververhit moment al eens verleiden tot de kleurrijke ijsmassa. Dat ik er vijf minuten later als een idioot uitzie die met haar duim tegen haar gehemelte staat te drukken -brainfreeze alert!- neem ik er dan graag bij. Tijdens onze ‘staycation’ in augustus – en de bijhorende hittegolf – wilden we het ‘aah zo verfrissend’ aka slushymoment moment oproepen en ging ik aan de slag met pompelmoezen, suiker en diepvries. Het resultaat was, waren we niet op staycation geweest, om over naar huis te schrijven. Al was het maar omdat ik om de 30 minuten even m’n hoofd in de diepvries mocht steken. Een ‘grapefruit granita’ dus, ook voor de mensen die de slushy machine liever laten voor wat het is, maar zich in Italië wel eens aan een echte Siciliaanse granita wagen, zeker een aanrader!

  1 persoon heeft dit gemaakt

  Ingrediënten
  Opbrengst: 1 liter granita

  • 4 pompelmoezen
  • 100 g suiker
  • 1 limoen

  Voeg toe aan boodschappenlijst
  Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
  Bekijk boodschappenlijst

  Bereidingswijze
  Voorbereiding: 5min  ›  Extra tijd: 4uur  ›  Klaar in:4uur5min 

  1. Pers de pompelmoezen tot je 1 liter sap hebt. Giet 100 milliliter in een steelpannetje samen met de suiker, het sap van een halve limoen en de zeste van 1 pompelmoes (met een dunschiller in lange repen). Verwarm de inhoud van het pannetje op een laag vuur tot de suiker opgelost is. Nadat het afgekoeld is, haal je de zeste uit het mengsel en giet je het, samen met de rest van het pompelmoessap, in een plastieken bakje (breed genoeg) dat je vervolgens in de diepvries zet.
  2. Vanaf dan heb je 2 opties (ik verkies de eerste omdat het resultaat minder kristalachtig is en wat minder snel smelt): optie 1: na een uurtje in de diepvries haal je de granita grondig met een vork door elkaar. Herhaal dit vanaf dan om het half tot je de gewenste consistentie bereikt - na 3 à 4 uur. optie 2: Na minimum 4 uur verdeel je met een vork de granita in grote brokken die je met behulp van een foodprocessor vermaalt tot kleine kristallen.
  3. Serveer de granita onmiddellijk!

  Tip

  TIP Teveel gemaakt? Giet een beetje van de granita bij een gin-tonic (uitgetest en goedgekeurd!).

  Bekijk dit op mijn blog

  http://www.helpmyboyfriendcancook.com

  Recent bekeken

  Beoordelingen en waarderingen
  Waarderingen op alle internationale sites:
  (0)

  Beoordelingen in het Nederlands (0)