Chocolate chip cookies met havermout en pecannoten

    Chocolate chip cookies met havermout en pecannoten

    Voeg toe aan favorieten!
    37min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Zachte, grote, onweerstaanbaar lekkere koekjes! Dit recept voor koekjes met havermout, chocola en pecannoten is een favoriet van jong en oud. Ik maak ze meestal extra groot, en eet ze dan warm, met een bolletje ijs, als dessert. Maar afgekoeld zijn ze ook nog steeds ontzettend lekker.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 24 koekjes

    • 240 gr boter
    • 200 gr kristalsuiker
    • 200 gr bruine basterdsuiker
    • 2 grote eieren
    • 250 gr bloem
    • 1 theelepel bakpoeder
    • 1/2 theelepel baksoda
    • 1/2 theelepel zout
    • 1 theelepel kaneelpoeder
    • 1/2 theelepel gemalen nootmuskaat
    • 2 theelepels vanille extract
    • 200 gr havermoutvlokken
    • 350 gr chocolate chips (of een chocoladereep in stukjes)
    • 150 gr gehakte pecannoten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 12min  ›  Klaar in:37min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet twee bakplaten in.
    2. Mix de boter en suikers in een grote kom licht en luchtig. Mix de eieren er een voor een door en mix tot je een lichtgekleurd, romig mengsel krijgt.
    3. Meng in een andere kom door een zeef de bloem, bakpoeder, baksoda, zout, kaneel en nootmuskaat. Voeg toe aan het boter en eimengsel en schep door. Meng de overige ingrediënten erdoor en meng tot een plakkerig maar samenhangend deeg.
    4. Vorm met natte handen kleine balletjes van het deeg, ongeveer ter grootte van een pingpongbal. Leg ze op de bakplaten (ongeveer 12 per plaat) met wat ruimte er tussen omdat ze nog zullen uitspreiden. Druk ze enigszins plat in de vorm van een koekje. Je maakt ongeveer 24 koekjes uit dit deeg.
    5. Bak 10-13 minuten in de voorverwarmde oven (afhankelijk van de grootte van de koekjes) tot ze licht goudbruin zijn en nog enigszins zacht in het midden. Haal uit de oven en laat ze 20 minuten afkoelen op de bakplaten voordat je ze eraf haalt en verder laat afkoelen op een rooster.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren