Havermoutpap met appel, banaan en pecannoten

    Havermoutpap met appel, banaan en pecannoten

    4keer bewaard
    10min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Gezond, snel om te maken en een erg lekker, stevig ontbijt! Hiermee haal je het wel tot de lunch zonder te snacken :-)

    Chantal Overijssel, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 1 

    • 200-250 ml melk
    • 50 gr havermout (snelkokend)
    • snufje zout
    • 1 eetlepel suiker (of naar smaak)
    • 1/4 theelepel kaneel
    • 1/2 appel, geschild en in stukjes
    • 2 eetlepels gehakte pecannoten
    • 1/2 banaan, in plakjes
    • scheutje honing, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:10min 

    1. Meng 200 ml melk en de rest van de ingrediënten (behalve pecannoten, banaan en honing) in een magnetronbestendige kom en verwarm 2 minuten op hoog vermogen. Roer door en voeg (koude) melk naar smaak toe, tot je de gewenste dikte hebt. Zo is het meteen op temperatuur om te eten!
    2. Als je het in de steelpan maakt, meng dan alle ingrediënten (inclusief alle melk, maar behalve de banaan, noten en honing) in een pannetje en verwarm 5 minuten op laag vuur, tot de havermout dikker is geworden.
    3. Serveer met een handje pecannoten, plakjes banaan en nog een beetje honing naar smaak.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    Nanda
    van
    0

    Heerlijk, dit maak ik regelmatig, vaak met banaan en pecannoten, maar ik doe er ook wel eens peer of appel doorheen. - 03 nov 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren