Chocoladecake zonder eieren

    Chocoladecake zonder eieren

    27keer bewaard
    1uur10min


    384 personen hebben dit gemaakt

    Deze kleffe, rijke cake is perfect voor een feestje. De ingrediënten zijn heel simpel en in bijna elk gezin op voorraad. De cake is tevens veganistisch, maar dat zullen uw gasten niet proeven!

    Ingrediënten
    Porties: 24 

    • 550 gr witte bloem, gezeefd
    • 600 gr suiker
    • 75 gr cacaopoeder van goede kwaliteit
    • 250 ml plantaardige olie
    • 700 ml water
    • 3 theelepels baksoda
    • 1/2 theelepel zout
    • 3 eetlepels vanille-extract

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4. Een bakvorm van 23x33 cm invetten en met bloem bestrooien.
    2. Bloem, cacaopoeder, baksoda en zout in een kom zeven. Suiker toevoegen en vermengen.
    3. Olie, water en vanille toevoegen en goed vermengen.
    4. Schenk het beslag in de ingevette bakvorm. 1 uur bakken tot een vleespen schoon uit het midden van de cake verwijderd kan worden.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    2

    De smaak is SUPER, maar ik kan hem niet goed snijden. De korst breekt telkens in stukjes. Wat kan daar de oorzaak van zijn? Oven iets te heet? - 02 mei 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren