Chocoladecake zonder eieren

    • < />
    • < />
    • < />
    • < />
    • < />
    • < />

    Chocoladecake zonder eieren

    Chocoladecake zonder eieren

    (308)
    1uur10min


    402 personen hebben dit gemaakt

    Deze kleffe, rijke cake is perfect voor een feestje. De ingrediënten zijn heel simpel en in bijna elk gezin op voorraad. De cake is tevens veganistisch, maar dat zullen uw gasten niet proeven!

    Ingrediënten
    Porties: 24 

    • 550 gr witte bloem, gezeefd
    • 600 gr suiker
    • 75 gr cacaopoeder van goede kwaliteit
    • 250 ml plantaardige olie
    • 700 ml water
    • 3 theelepels baksoda
    • 1/2 theelepel zout
    • 3 eetlepels vanille-extract

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4. Een bakvorm van 23x33 cm invetten en met bloem bestrooien.
    2. Bloem, cacaopoeder, baksoda en zout in een kom zeven. Suiker toevoegen en vermengen.
    3. Olie, water en vanille toevoegen en goed vermengen.
    4. Schenk het beslag in de ingevette bakvorm. 1 uur bakken tot een vleespen schoon uit het midden van de cake verwijderd kan worden.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (308)

    Beoordelingen in het Nederlands (2)

    van
    2

    De smaak is SUPER, maar ik kan hem niet goed snijden. De korst breekt telkens in stukjes. Wat kan daar de oorzaak van zijn? Oven iets te heet?  -  02 mei 2016

    JennyGoeloe
    0

    Ik maak deze recept al drie jaar voor mijn zoontje die allergie is en hij geniet er elke jaar weer van. ik moet het wel vaker doen maar ja het blijf spannend. Taart is lekker beetje zoet vind ik persoonlijk ik heb alleen de bloem aangepast en dat maakt hem wat luchtiger en zacht.  -  25 apr 2017

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren