Pompoensoep met prei en kerrie

    Pompoensoep met prei en kerrie

    2keer bewaard
    30min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een snel te maken en gezonde soep! Je zou de pompoen ook eerst kunnen roosteren in de oven voor een nog vollere smaak, maar dit is de snelle methode, en dat is ook wel eens lekker ;-)

    stroopwafel Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 3 

    • 1/2 ui, fijngesneden
    • 1 grote aardappel, geschild en in plakjes
    • scheut olijfolie
    • klontje boter
    • 1 flespompoen, geschild en in blokjes
    • 1 dikke prei, in ringen
    • 1 bouillonketeltje (kip)
    • 1 theelepel kerriepoeder, of meer naar smaak
    • peper en zout, naar smaak
    • paar lente-uitjes, ter garnering (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verhit de olijfolie met de boter in een soeppan op hoog vuur. Voeg ui en aardappel toe en bak deze tot de aardappels bruin zijn.
    2. Voeg 1 bouillonketeltje met 1 liter water toe, laat de bouillon oplossen en voeg dan ook de flespompoen en prei toe. Laat ongeveer 15-20 minuten zachtjes koken tot de groenten gaar zijn.
    3. Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met kerriepoeder, zout en peper. Schep in kommen en garneer eventueel met wat fijngesneden lente-ui.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren